PROJEKT WNĘTRZ PRZEBUDOWY BUDYNKÓW SZKOLNYCH NA GMINNY OŚRODEK KULTURY W LUBNIE

Projekt wnętrz nowo projektowanego Gminnego Ośrodka Kultury w Lubnie obejmuje w podstawowym zakresie pomieszczenia przeznaczone pod komunikację, bibliotekę wraz z zapleczem administracyjnym i holem, salę konferencyjno-widowiskową zaadaptowaną w dotychczasowej sali sportowej oraz pomieszczeń higieniczno-sanitarnych i socjalnych.

 

W projekcie wykorzystano w maksymalnym stopniu istniejące ściany nośne z pełnej cegły w których zaprojektowano dodatkowe otwory zwiększające powierzchnię użytkową i przestrzeń pomieszczeń. Aby zachować nośność konstrukcji nad otwarciami zaprojektowano żelbetonowe podciągi z charakterystycznie odciśniętymi w betonie szalunkami.

 

Dzięki zestawieniu istniejącej ściany ceglanej z elementami betonowymi uzupełnionymi przeszklonymi witrynami w stalowej konstrukcji uzyskano industrialny charakter wnętrz przypominający w swych założeniach styl loftowy.

 

Sala konferencyjno-widowiskowa i jej widownia przewidziana została na ponad dwustu czterdziestu osobową widownię wraz z miejscami przeznaczonymi dla osób z niepełnosprawnością ruchową.

Charakter sali uzyskany został w głównej mierze poprzez zestawienie kolorystyczne jasnych ścian i podłogi imitujących płyty drewniane z drewna modrzewiowego oraz czarnych ścian, sceny i panelowego sufitu podwieszanego w którym przewidziano delikatne i rozpraszające światło oświetlenie.

PROJEKT: Projekt wnętrz przebudowy budynków szkolnych na Gminny Ośrodek Kultury w Lubnie

 

DESIGN: NINE ATELIER | Kamil Bożętka

 

INWESTOR: Gmina Wałcz

 

PROJEKT: sierpień 2019

 

STADIUM: projekt koncepcyjny

 

REALIZACJA: 2020 - 2021

 

LOKALIZACJA: Lubno, województwo  zachodniopomorskie

 

POWIERZCHNIA UŻYTKOWA: 1 535,87m2

 

WIZUALIZACJE: NINE ATELIER | Kamil Bożętka

 

ZLECAJĄCY: INŻ-BUD Wałcz

Projekt wnętrz budynków administracji, kultury, sportu, rekreacji. Architekt wnętrz okolice Wałcza i Piły. Okleina drewniana, fotele na widowni, scena , akustyka sal widowiskowych, oświetlenie led, ściana z cegły, tynki betonowe, oświetlenie sceny, witryny obiektów usługowych, podest sceniczny, kurtyna, czarny sufit, projekt realizatorni,  lada biblioteczna, blat w bibliotece, regały na książki, półki na książki w nowoczesnym wnętrzu, projekt wnętrz GOK, architekt wnętrz Poznań Mosina Puszczykowo, ściany wewnętrzne z paneli drewnianych, oświetlenie led sufitu i paneli ściennych, fotele na widowni, nowa sala koncertowa z sali gimnastycznej, adaptacja pomieszczeń na salę wiejską lub koła gospodyń wiejskich, renowacja i modernizacja wnętrz starej szkoły, nowa nowoczesna biblioteka w stylu loftowym, realizatornia sali widowiskowej, kabaret w gminnym ośrodku kultury w Lubnie, nowa sala widowiskowa Wałcz, wnętrza INŻ-BUD Wałcz, projektowanie biur Wałcz, wnętrza lokali, wnętrza sklepów projekt

© 2020 N I N E A T E L I E R All Rights Reserved.

PROJEKT: Projekt wnętrz przebudowy budynków szkolnych na Gminny Ośrodek Kultury w Lubnie

 

DESIGN: NINE ATELIER | Kamil Bożętka

 

INWESTOR: Gmina Wałcz

 

PROJEKT: sierpień 2019

 

STADIUM: projekt koncepcyjny

 

REALIZACJA: 2020 - 2021

 

LOKALIZACJA: Lubno, województwo  zachodniopomorskie

 

POWIERZCHNIA UŻYTKOWA: 1 535,87m2

 

WIZUALIZACJE: NINE ATELIER | Kamil Bożętka

 

ZLECAJĄCY: INŻ-BUD Wałcz